SWEPCO 164 ULTRA EP OPEN GEAR LUBE

SWEPCO 164 ULTRA EP OPEN GEAR LUBE

SWEPCO 164 ULTRA EP OPEN GEAR LUBE

SWEPCO 164 Ultra EP Open Gear Lube is een geavanceerd vet op basis van calciumsulfonaat complex dat een superieure belastbaarheid biedt. Ideaal voor gebruik bij een breed scala aan toepassingen met open tandwielen.

… Ongeëvenaarde prestaties in open tandwielsmering

SWEPCO 164 Ultra EP Open Gear Lube is speciaal ontwikkeld om de unieke uitdagingen aan te gaan bij het smeren van een breed scala aan blootgestelde tandwielen, waaronder zwenktandwielen op kranen, ringwielen op roterende ovens, tandwielen op draglines en in steengroeven, gieterijen en vele andere bewerkingen.

Onovertroffen EP-prestaties

Open tandwielen, met name grote toepassingen zoals ringwielen op draaitrommelovens en afwerkingsfabrieken, zwenktandwielen op kranen en vijzels, hebben een smeermiddel nodig dat bestand is tegen extreme belastingen. Met een Timken OK load van 60 pond en een 1000 kg 4-Ball Weld-belasting biedt SWEPCO 164 de extra bescherming die dit type tandwielen nodig heeft.

Superieure bescherming tegen corrosie

Superieure corrosiebescherming en weerstand tegen wegspoelen door water maakt het geschikt voor maritieme toepassingen en andere toepassingen die blootgesteld worden aan water.

Verminderd verbruik

Veel smeermiddelen “slingeren” van tandwielen en andere onderdelen van de installaties. Dit geldt met name wanneer apparatuur op hoge snelheid werkt. SWEPCO 164 kleeft stevig vast aan metaal, waardoor het beschermingsniveau wordt verhoogd en het verbruik wordt verminderd. Het verbruik wordt ook verminderd door een buitengewoon hoog druppelpunt van meer dan 300 °C (580 °F) dat uitdunnen en bloeden van het smeermiddel voorkomt. En de inherent hoge mechanische stabiliteit houdt SWEPCO 164 langer “op niveau”. Deze eigenschappen resulteren doorgaans in een aanzienlijke vermindering van het smeermiddelverbruik.

Voordelen:

 • Superieure bescherming tegen corrosie en slijtage. Bevat Moly-XP en grafiet.
 • Hoge viscositeit van basisolie biedt extra bescherming tegen contact van metaal op metaal.
 • Blijft op zijn plaats, zal niet fijngestampt of weggeperst worden.
 • Uitstekende waterbestendigheid, zal niet gemakkelijk worden afgewassen.
 • Superieure bescherming vertaalt zich in minder productgebruik of -verbruik, waardoor de totale kosten van smering worden verlaagd.
 • Verspreidt zich gemakkelijk op tandwieloppervlakken.
 • Droogt niet uit en geen koekvorming zoals op asfalt gebaseerde producten.
 • Werkt over een breed temperatuurbereik van -12 °C tot 246 °C (10 °F tot 475 °F).
 • Hecht zich aan metalen oppervlakken en slingert niet weg.
 • Ongeëvenaarde bescherming tegen roest.
 • Uitstekend draagvermogen, meer dan 1000 kg 4 ball weld load.

Toepassingen:

SWEPCO 164 ULTRA EP OPEN GEAR LUBE

Kranen, Tandkrans

Staaf- & Kogelmolens

Aandrijvingen

Ophaal- & valbrug

Betonovens

SWEPCO 164 Ultra EP Open Gear Lube, ook voor sleeplijnen, steengroeven, gieterijen, zwenkuitrusting op schoppen, houtkap, graafwerkzaamheden, landbouw en andere veeleisende toepassingen.

“to keep it running…!”

Bron: SWEPCO®

Deel deze post