Beverloo Suspension Service Center

Beverloo Suspension Service Center


Project Description
  • 1
  • 9 april 2020
BEDRIJF Beverloo Suspension Service Center is een absolute specialist als het gaat om het reviseren van zwaar belaste veringen van fietsen, zoals de schokbrekers van mountainbikes.
UITDAGING Men zocht een smeervet dat plakkerig en glad is en zowel de glijstang coating als de rubbers niet aantast.

Verder was men op zoek naar een olie die de vorken veel soepeler weer in positie liet komen, ook na harde klappen die deze moet opvangen. Dit moet vooral niet schokkerig zijn en er moet geen schuimvorming ontstaan.

OPLOSSING In januari 2019 stelde Frank Kleijn voor om SWEPCO 121 Tri-Plex Universal Grease te gaan gebruiken voor de smering van de o-ringen bij de demper en vork revisie,

Verder werd het advies gegeven om SWEPCO 704 Synthetic AW Hydraulic Oil ISO-22, ISO-32 en ISO-46 te gaan gebruiken en niet een Multi-Grade olie te gaan gebruiken voor deze toepassing. Deze zou te viskeus zijn voor deze toepassing

SWEPCO 706 AW EP Gear & Bearing Oil ISO-100 wordt gebruikt voor smering van stofringen en restsmering voor onderpoten

Men gebruikt ook Zonex-K Industrial Cleaner. Deze krachtige reiniger heeft geen negatieve invloed op het aluminium.

RESULTATEN De resultaten die men ook van hun relaties ontvangt zijn:

  • Langdurige smering van de hoofd seals, vet blijft daar zitten waar het hoort. initieel  voelt het stroever aan, maar door betere hechting wordt het glijden soepeler.
  • Bij open cartridge systemen, vrijwel geen schuimvorming en betere demping
  • Duurzaamheid: lastig te bepalen, indicatief goed, daar tot nu toe geen reclamaties relaterend tot smering cq. olie.
  • Zonex-K, zuiniger in gebruik dan aangenomen, zeer goed resultaat, geen invloed op coatings, zelfs niet op rubber. Men moest wel even testen welke dosering voor hen van toepassing zou zijn.
OPMERKING “Uitgebreide testen en feedback van relaties bevestigen dat wij een goede keuze ook voor hen hebben gemaakt om de producten van SWEPCO te gaan gebruiken. Wij streven ernaar de beste kwaliteit aan onze relaties te leveren en deze producten leveren hier zeker een positieve bijdrage aan” – Dhr. Ramon Beverloo, Mede-eigenaar Maintenance.

Southwestern Petroleum Corporation bedankt Beverloo Suspension Service Center, een SWEPCO relatie sinds 2019 voor deze informatie, die is gebaseerd op werkelijke Klant ervaringen vanaf 2019.

Resultaten in andere toepassingen kunnen variëren. Raadpleeg altijd OEM specificaties voor de juiste smeermiddel selectie.