Vrinds Mobiliteit Tilburg

Vrinds Mobiliteit Tilburg


Project Description
  • 0
  • 9 april 2020
BEDRIJF Vrinds Mobiliteit is het adres in Tilburg voor het onderhoud van diverse merken auto’s en motoren. Er wordt veel gewerkt aan Range Rovers en Jaguars. Er komen vaak youngtimers voorbij die nogal lang stil hebben gestaan, zowel met diesel- als benzinemotoren.
UITDAGING Een Peugeot J5 Turbo Diesel Camper wordt nu regelmatig gebruikt , maar heeft in het verleden veel stil gestaan. De motor rookt nogal flink en het is eigenlijk zaak om het gehele brandstofsysteem goed te reinigen.
OPLOSSING Corné Vrinds, de eigenaar van Vrinds Mobiliteit Tilburg, is gaan zoeken op het internet en zag op diverse forums bijzonder positieve reacties van gebruikers van SWEPCO 501 Premium Diesel Fuel Improver. Hij was benieuwd of dit ook daadwerkelijk zou werken of een van de vele “broodje Aap” verhalen over allerlei toevoegingen. Na gesproken te hebben met Frank Kleijn en van hem een uitgebreide toelichting te hebben ontvangen wilde hij het in de praktijk wel eens zien of dit product wél werkt. Tevens wilde hij de versnellingsbak- en motorolie verversen. Hiervoor wilde hij SWEPCO 202 MolyXP 75w90 Synthetic Gear Lube en SWEPCO 308 Premium Plus Diesel Engine Oil 5W-40 om te zien welke verschillen deze beide producten zouden brengen.
RESULTATEN
  • SWEPCO 501 is in de tank gedaan met een lopende motor. De dag erop een kleine 50 km. gereden en soms kort wat rook te zien bij het starten.
  • Na nog eens 100 km. gereden te hebben loopt de motor rustiger, is krachtiger en de uitlaatgassen ruiken wat vriendelijker. En het roken is verdwenen.
  • Motorolie 308 5W-40 zorgt voor een lagere olietemperatuur en hierdoor een betere oliedruk. Hierdoor meer vermogen bij zware belasting. De versnellingsbakolie SWEPCO 202 75W90 zorgt dat schakelen veel eenvoudiger gaat, met name duidelijk te merken als olie nog koud is.
OPMERKING Zoals velen was ook ik wat sceptisch om een brandstofverbeteraar te gaan proberen, maar SWEPCO 501 heeft mij positief verrast. De motor- en versnellingsbakolie zijn zeker iets duurder dan die van de bekende merken, maar ik heb altijd als motto “beter duur als niet te koop” en “goede dingen mogen geld kosten”. Frank is nog niet van mij af! – De heer Corné Vrinds, Eigenaar Vrinds Mobiliteit Tilburg.

Southwestern Petroleum Corporation bedankt Vrinds Mobiliteit Tilburg, een SWEPCO relatie sinds 2018, en Field Service Representative Frank Kleijn voor deze informatie, die is gebaseerd op werkelijke klantervaringen vanaf 2018.
Resultaten in andere toepassingen kunnen variëren. Raadpleeg altijd OEM specificaties voor de juiste smeermiddel selectie.