Waalgarage Broek in Waterland

Waalgarage Broek in Waterland


Project Description
  • 0
  • 26 januari 2019

 

BEDRIJF De historie van Waalgarage start al in de tijd dat vroegere modellen van Porsche nog niet zo oud waren.

U houdt van uw Porsche? Dan houdt u ook van de veertig jaar ervaring die Waalgarage Porsche Service heeft. Kennis en ervaring zijn immers absolute vereisten voor het onderhoud van uw Porsche.

UITDAGING Het is een bekend fenomeen bij diverse Porsches dat het schakelen met sommige versnellingsbakken wat lastiger gaat dan wenselijk. Door de jaren heen ontstaat de nodige slijtage aan de synchromesh en een versnellingsbak reviseren is een kostbare aangelegenheid.
OPLOSSING In mei 2007 besloot men om met een aantal “probleembakken toch eens te gaan proberen of SWEPCO 201 80W-90 de “comfortklachten” kon verminderen of zelfs geheel weg kon nemen. De praktijk is de enige manier om te kunnen ervaren of een hoogwaardiger smeermiddel ten opzichte van de standaard gebruikte olie bij Porsches.
RESULTATEN
  • Diverse klassieke Porsche zijn voorzien van SWEPCO 201 80W-90 en het schakelen gaat aanzienlijk eenvoudiger bij onder andere de eerst onder handen genomen Porsche 911 en vervolgens een Porsche 993 uit 1996.
  • Na deze ervaringen is ook SWEPCO 210 Multi-Grade gebruikt in nieuwere auto’s die het hele jaar door worden gebruikt. Deze olie is iets vloeibaarder als de buitentemperatuur onder 10°C daalt.
  • Naast SWEPCO 201 80W-90 en SWEPCO 210 gebruikt Waalgarage ook SWEPCO 714 Automatic Transmission Fluid, onder andere voor Cayennes en Tiptronics;
  • Vanaf oktober 2016 wordt de nieuwste versnellingsbakolie SWEPCO 202 MolyXP 75W-90 gebruikt om nog betere resultaten te gaan halen dan met SWEPCO 210 Multi-Grade al het geval was. Voor de klassiekers en Youngtimers blijft SWEPCO 201 80W-90 in gebruik. Sinds 2016 gebruiken ze ook SWEPCO 712 Heavy Duty Multi-service ATF.
OPMERKING In de afgelopen 40 jaar hebben wij diverse moeilijk schakelende versnellingsbakken binnen ons bedrijf onder handen genomen en tot 2007 was de gedachte van het vervangen van synchromesh ringen of een complete revisie de enige manier was om deze Porsches weer goed te laten schakelen. Tot op zekere hoogte bieden de SWEPCO producten dusdanig veel verbetering dat men nog een aantal jaar weer acceptabel tot zeer goed kan schakelen. Door het gebruik van SWEPCO hebben wij al veel positief verraste klanten de zaak zien verlaten! – De heer Martijn Bakker, Eigenaar.

Southwestern Petroleum Corporation bedankt Waalgarage Broek in Waterland, een SWEPCO relatie sinds 2007 voor deze informatie, die is gebaseerd op werkelijke Klant ervaringen vanaf 2007.

Resultaten in andere toepassingen kunnen variëren. Raadpleeg altijd OEM specificaties voor de juiste smeermiddel selectie.