Custom Offroad

Custom Offroad


Project Description
  • 0
  • 9 april 2020

 

BEDRIJF Custom Offroad maakt en levert oplossingen gericht op de wensen van de klant. Om dit te kunnen realiseren worden onderdelen en/of accessoires gemaakt die “custom made” zijn. Dat betekent dat elke klant een  uniek product krijgt, speciaal bestemd voor zijn of haar auto. De projecten die Custom Offroad verwezenlijkt zijn erg uiteenlopend, het kan gaan om (lier)bumpers, sidebars en rolkooien maar bijvoorbeeld ook om complete veersystemen, buizenchassis enz. In overleg is nagenoeg alles mogelijk.
UITDAGING De heer Ard van Meer, eigenaar van Custom Offroad was op zoek naar een beter smeervet om homokineten en wiellagers die bloot staan aan vervuiling van waterige modder en/of olie vanuit de asbuis als de keering lekt beter te beschermen.

Tevens was hij op zoek naar een betere kwaliteit olie voor de stuurbekrachtiging.

OPLOSSING Sinds 2017 zijn zij gaan testen met SWEPCO 105 High Impact Plus Grease NLGI #2 en met SWEPCO 715 Power-Steering-Hydraulic-Oil.
RESULTATEN
  • Bij de Amerikaanse fabrikant van de versterkte homokineten heeft hij opgevraagd welk smeervet zij standaard in hun homokineten gebruiken. Het bleek dat Swepco 105 High Impact Plus Grease een nog betere en hoogwaardiger smeervet is dan die zij zelf gebruikten om nieuwe homokineten mee te vullen. Swepco 105 High Impact Plus Grease is een sterk en langdradig vet, hierdoor kan het ten eerste een hogere belasting dragen zonder weggedrukt te worden. Het wordt ook niet verdund door inmenging van waterige modder of differentieelolie en dus blijven de homokineten langer van een goede smering voorzien. Hierdoor slijten ze veel minder snel en/of gaan kapot. Dit resulteert in minder schade tijdens evenementen en 4×4 wedstrijden en dus geen puntenverlies, maar ook lagere reparatiekosten op de langere termijn.
  • Voor de full hydro steeringen die zij verkopen of zelf opbouwen gebruiken zij uitsluitend Swepco 715 Power Steering Hydraulic Oil. De Amerikaanse fabrikant van deze full hydro steering systemen benadrukt dat een niet-synthetische stuurolie of een voor stuurbekrachtigings systemen geschikte ATF niet geschikt is. Er moet een hoogwaardige volledig synthetische power steering olie gebruikt worden. Swepco 715 werd als een van de twee aanbevolen oliën als eerste vermeld. Sinds Custom Offroad Swepco 715 gebruik heeft men tot op heden geen problemen met de diverse hydraulische stuursysteem componenten meer gehad.
“In de zware offroad omstandigheden tijdens diverse wedstrijden worden de diverse onderdelen van de aandrijving vaak blootgesteld aan water, modder, zand, hoge belastingen door grote banden en hoge motorvermogens, piekbelastingen enz. Het is van belang dat het smeervet zich niet laat vermengen en/of uitspoelen en dat het door de onderlinge druk van metaal op metaal delen niet weggedrukt wordt zodat een goede smering van homokineten, lagers en kruiskoppelingen behouden blijft. Dit resulteert in minder uitval tijdens wedstrijden met grotere kans op een overwinning. Onderhoud tussen de wedstrijden door wordt ook simpeler en sneller en goedkoper doordat je minder onderdelen hoeft te controleren en/of vervangen. Gewoon een visuele controle en opnieuw smeren is voldoende. Slijtage is beduidend minder. ” – Dhr. Ard van Meer, Eigenaar.

Southwestern Petroleum Corporation bedankt Custom Offroad in Hapert, een SWEPCO relatie sinds 2017, en Service Representative Frank Kleijn voor deze informatie, die is gebaseerd op de werkelijke klantervaringen.

Resultaten in andere toepassingen kunnen variëren. Raadpleeg altijd OEM specificaties voor de juiste smeermiddel selectie.