Jansma Wegen En Milieu B.V. Drachten

Jansma Wegen En Milieu B.V. Drachten


 • 0
 • 11 november 2016
Project Description
 • BEDRIJF

  Jansma Wegen en Milieu, gevestigd in Drachten, is gespecialiseerd in alle voorkomende grond-, weg- en waterbouwkundige werken en milieuwerken. Het bedrijf vond zijn oorsprong medio 1920 in de grond- en zandhandel. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een zeer veelzijdige en moderne onderneming met ca. 100 vaste, goed gemotiveerde en opgeleide vakmensen. Om in te spelen op het besef dat het milieu essentieel is voor de toekomst, heeft Jansma zich, naast de grond-, weg- en waterbouw, ook op het gebied van milieutechniek gespecialiseerd. Het werkgebied, waarin de verschillende disciplines hun uitvoering vinden, is ruim en beslaat geheel Noord-Nederland.

 • UITDAGING

  Men gebruikt een Deutz® TCD2012 L06 wals. De wals verbruikte met Kroon olie één liter per 60 uur.

 • OPLOSSING

  In januari 2008 stelde Frank Kleijn voor om voor de wals SWEPCO 306 Supreme Formula Engine Oil te gaan gebruiken, om het verbruik aanzienlijk te verminderen. Nadat het verbruik voor de wals zienderogen was afgenomen is in juni 2008 ook de trekker overgezet op SWEPCO 306 Supreme Formula Engine Oil 15W-40.

 • RESULTATEN

  Met SWEPCO 306 Supreme Formula Engine Oil is:
  Het olieverbruik afgenomen tot minder dan een kwart van wat men voorheen gewend was;
  Het roken van de machine is aanzienlijk minder geworden;
  Machine loopt stiller en soepeler dan ooit tevoren;
  Vanwege het succes van SWEPCO 306 gebruiken ze nu ook SWEPCO 105 High Impact Plus Grease, SWEPCO 121 Tri-Plex Universal Grease, SWEPCO 501 Premium Diesel Fuel Improver en SWEPCO Pro-Scrub Hand Cleaner, evenals EASYLUBE 150ELITE en Jansma Wegen en Milieu B.V. Drachten behalen hiermee eveneens de vooraf gewenste verbeteringen.

 • OPMERKING

  “Wij gebruikten al 44 jaar Kroon olie en konden ons niet voorstellen dat een andere motorolie het olieverbruik drastisch zou kunnen verlagen. Wij wilden met deze machines, aangezien deze een behoorlijk hoog olieverbruik hadden wel het verschil ervaren. Het resultaat is boven verwachting. Middels deze test blijkt duidelijk dat er grote voordelen zijn te behalen met een betere olie. Deze machines zullen in de toekomst dan ook gebruik blijven maken van SWEPCO 306 motorolie.” – Dhr. D. Lap, Hoofd afdeling Onderhoud.

  Jansma Wegen en Milieu B.V. in Drachten gebruikt SWEPCO smeermiddelen sinds 2008