Odfjell Well Services Coevorden

Odfjell Well Services Coevorden


 • 0
 • 11 november 2016
Project Description
 • BEDRIJF

  Odfjell Well Services Coevorden: divisie Casing. Leverancier van complete pakketten voor het in en uitbouwen van pijpleidingen binnen de olie en gaswinning op internationaal terrein. Compleet onderhoud op olie en gas putten on en off-shore. De hydraulische/pneumatische gereedschappen die hiervoor ingezet worden moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen, en worden aan de meest extreme weersomstandigheden blootgesteld.

 • UITDAGING

  Hydraulisch aangedreven tangen zijn een van de meest kritische onderdelen op alle booreilanden. Ze hebben een hoog koppel, hoge snelheid tools worden gebruikt voor monteren en demonteren van buizen. De tandwielen/lagers van de tongen heeft men in het verleden gesmeerd met allerlei verschillende producten van diverse leveranciers (EP2 vetten). Wat men ook gebruikte, als de tongen terugkwamen voor inspectie was er geen vet meer te bekennen en de slijtage op de tandwielen/lagers was enorm. 20 van de 34 eenheden moesten worden gerepareerd tegen een gemiddelde prijs van € 5.500 per stuk.

 • OPLOSSING

  In februari 2009 stelde Frank Kleijn voor om de tandwielen/lagers te gaan smeren met SWEPCO 105 High Impact Plus Grease, aangezien dit vet zeer goed bestand is tegen extreem zware belasting, ook in zoet- zout- en brakwater. Hierdoor zal enerzijds de slijtage aan de tandwielen/lagers zienderogen afnemen, maar tevens zal het verbruik afnemen, aangezien hersmering minder vaak en met kleinere hoeveelheden hoeft te gebeuren.

 • RESULTATEN

  Met SWEPCO 105 High Impact Plus Grease is het vetverbruik behoorlijk afgenomen, het vet blijft veel beter op zijn plaats zitten dan met alle eerder geteste vetten het geval was;Met SWEPCO 105 High Impact Plus Grease is het verbruik teruggebracht van100 Kg per maand naar 32 kg per maand, een afname van 68%;De tandwielen/lagers kunnen na inspectie weer direct gebruikt worden, aangezien slijtage (zo goed als) verdwenen is, een besparing per verhuur cyclus van €. 110.000,=.Ophoping van vet in vrije ruimtes is niet meer aan de orde en tandwielen/lagers bevatten nog een mooie vetlaag;Het is rond de tongen ook schoner dan voorheen, aangezien het vet niet meer zo eenvoudig wordt weggeperst;Door de resultaten die behaald zijn tijdens de uitgebreide testen worden deze nu allemaal voorzien van SWEPCO 105 en aan McCoy (voorheen Superior), de leverancier van de tongen is opdracht gegeven om deze af fabriek enkel nog te voorzien van SWEPCO 105 High Impact Plus Grease;
  Dankzij SWEPCO 105 zijn de gereedschappen van OWS nog betrouwbaarder en minder schadegevoelig.

 • OPMERKING

  “Door de jaren heen hebben wij zo goed als alle hiervoor te gebruiken vetten uitgeprobeerd, echter steeds met een min of meer vergelijkbaar beeld. Sinds wij SWEPCO 105 High Impact Plus Grease gebruiken is de slijtage aanzienlijk minder, het vetverbruik behoorlijk afgenomen, evenals de stilstand wegens revisiewerkzaamheden. Dit alles draagt behoorlijk bij aan de gewenste afname van de onderhoudskosten. Wij kunnen wel stellen dat wij meer dan positief verrast zijn door SWEPCO 105 en bevelen dit ook aan onze relaties van harte aan om hun en het van ons gehuurde materieel optimaal te kunnen beschermen.” – Dhr. R. Koendering, Workshop Supervisor Casing Services Odfjell Well Services.

  Odfjell Well Services in Coevorden gebruikt SWEPCO smeermiddelen sinds 2009.