Garage Trias

Garage Trias


Project Description
  • 0
  • 9 april 2020
BEDRIJF Garage Trias in Heemstede is gespecialiseerd in onderhoud, reparaties, revisie en preparatie van pre-, post war, klassieke voertuigen en Yountimers. Daarnaast onderhoudt men ook moderne auto’s, zowel voor op de weg als op het circuit.

Door de jaren heen heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd, met name op het gebied van allerlei soorten Healey, maar ook andere klassiekers zijn hier in uitstekende handen.

UITDAGING De heer Kersten, eigenaar van Garage Trias, kreeg in 2010 ondermeer een Mercedes SL uit 1954 in de werkplaats, waarbij de automaat niet meer optimaal functioneerde. Aangezien goede onderdelen voor een complete revisie moeilijk verkrijgbaar zijn en de automaat eigenlijk nog te goed was zocht hij naar een tussenoplossing. Hierdoor werd de klant ook niet voor grote kosten geplaatst die dit over het algemeen met zich meebrengt.
OPLOSSING Na contact te hebben gehad met Frank Kleijn werd besloten om de proef op de som te nemen met SWEPCO 714 Hydraulic Transmission Fluid Type TO-4;C-4 SAE 20 (ISO 46). Hij had met andere auto’s al ervaren dat deze ATF vaak een helpende hand kan bieden, wanneer revisie eigenlijk nog niet direct noodzakelijk is.
RESULTATEN
  • Het op- en terugschakelen verloopt na de vervanging van de ATF met SWEPCO 714 SAE-20 weer soepel, zonder gepiep en gekraak;
  • Bak schakelt soepeler, waardoor auto ook aanzienlijk rustiger wordt ervaren door de bestuurder.
  • Verder gebruikt Garage Trias SWEPCO 105, SWEPCO 121, SWEPCO 210, SWEPCO 306 15w-40 en 20W-50,  met vergelijkbare resultaten.
OPMERKING “Bovenstaande is slechts een voorbeeld. Indien er een uitdaging ligt, waarbij ik vermoed dat we met een smeermiddel wel de nodige verbetering kunnen bereiken neem ik contact op met Frank Kleijn om te kijken welk SWEPCO product mogelijk het gewenste resultaat kan bieden. De boekjes van de te gebruiken smeermiddelen van de auto’s van sommige van mijn klanten zijn niet meer voorhanden en het is dan wel eens een puzzel om het juiste product te vinden. Op deze manier zijn op het eerst wat groter ogende problemen uiteindelijk toch vaak redelijk eenvoudig op te lossen en naar volle tevredenheid” – Dhr. W. Kersten, Eigenaar.

Southwestern Petroleum Corporation bedankt Garage Trias uit Heemstede, een SWEPCO relatie sinds 2009, en Field Service Representative Frank Kleijn voor deze informatie, die is gebaseerd op werkelijke klantervaringen vanaf 2014.
Resultaten in andere toepassingen kunnen variëren. Raadpleeg altijd OEM specificaties voor de juiste smeermiddel selectie.