Verzorging en onderhoud van hydraulische systemen

Verzorging en onderhoud van hydraulische systemen

Verzorging en onderhoud van hydraulische systemen

Verzorging en onderhoud van hydraulische systemen is noodzakelijk. U ziet of wordt voortdurend beïnvloed door hydraulische systemen. De meeste bouw- en landbouwmachines gebruiken hydraulica. Veel gebouwen van 4 verdiepingen of minder maken gebruik van hydraulische liften. Hydraulische kranen, liften en sleepwagens maken allemaal gebruik van hydraulica. Deze lijst is vrij lang en ze gebruiken allemaal dezelfde gemeenschappelijke onderdelen:

Een reservoir of opvangbak voor het toevoeren van vloeistof voor het systeem, het koelen en ontluchten van de retourvloeistof.
Pompen van verschillende typen om het systeem van druk te voorzien.
Kleppen en servo’s om de vloeistofdruk te sturen en de actuatoren te regelen.
Zuigers en actuatoren, het duw- en trekgedeelte van het systeem dat dingen mogelijk maakt.

SWEPCO 704 SYNTHETIC AW HYDRAULIC OILC.V is terugslagklep

Eenvoudig hydraulisch systeem

Hydraulic Piston or ActuatorHydraulische zuiger of actuator

Goed onderhoud en periodieke controles zorgen ervoor dat een systeem probleemloos blijft werken en bespaart u geld. Idealiter moet het hydraulische systeem wekelijks worden gecontroleerd voor betrouwbare continue service.

Belangrijkste controlepunten:

 1. Controleer het vloeistofpeil en vul indien nodig bij met dezelfde vloeistof. Meng geen verschillende merken, typen of viscositeiten. Gebruik de viscositeit zoals aanbevolen door de fabrikant van de apparatuur.
 2. Inspecteer ontluchtingsdoppen, filters en vulschermen. Deze moeten schoon en functioneel worden gehouden om verontreinigingen uit het systeem te houden.
 3. Controleer filterindicatoren en / of drukverschilmeters. Vervang degene die slijtage of negatieve waarden vertonen.
 4. Inspecteer alle slangen, leidingen, aansluitingen en zuigerafdichtingen visueel op lekken en rafels. Lekkage van hydraulische vloeistof komt vaak voor. Ze vormen een veiligheidsrisico, verhogen het afval- en oliegebruik en veroorzaken uitval van apparatuur. Lage olieniveaus kunnen oververhitting, slechte werking, pompcavitatie en andere problemen veroorzaken.
 5. De meeste systemen moeten draaien op 43°C tot 60°C (110°F tot 140°F) en kunnen gemakkelijk worden gecontroleerd via ingebouwde thermometers of draagbare apparaten.
 6. Kijk in het reservoir of de opvangbak voor tekenen van beluchting en vervuiling. Luchtbellen en schuim beschadigen een pomp. Beluchting wordt meestal veroorzaakt door lage vloeistofniveaus, luchtlekkage in de zuigafdichtingen of een te hoge viscositeit als gevolg van koude vloeistoftemperaturen, de verkeerde viscositeit van de vloeistof of de vloeistof is geoxideerd en heeft zijn levensduur overschreden. Tap het water uit het reservoir af of pomp het eruit.
 7. Luister naar de pompen voor tekenen van cavitatie of ongebruikelijke geluiden. Cavitatie is de lucht die zich kan verzamelen in de gebieden met lage druk rond een waaier. Het beschadigt de pomp, vermindert het debiet en veroorzaakt trillingen als het niet wordt behandeld.
 8. Inspecteer de vloeistof op kleur, geur en verontreinigingen. Visuele inspectie zal alleen overtollige vervuiling detecteren.
 9. Controleer de temperatuur van servo’s en kleppen, temperaturen boven 65°C (150°F) betekenen meestal dat de kleppen blijven steken of worden omzeilt. Trage werking of schokken zijn tekenen van mogelijke besmetting.
 10. Elektromotoren moeten worden gecontroleerd op oververhitting en overmatig elektriciteitsverbruik.
 11. Houd zuigers en actuators schoon om de levensduur van afdichtingen te verlengen en vervuiling buiten te houden.

Hydraulische vloeistoffen:

De hydraulische vloeistof is het levensbloed van het systeem, het brengt druk en energie over, dicht nauwe tolerantiedelen af ​​tegen lekkage, minimaliseert slijtage en wrijving, verwijdert warmte en verontreinigingen en beschermt oppervlakken tegen roesten.

 1. Periodieke vloeistofanalyse wordt sterk aanbevolen om de levensduur van vloeistoffen te bepalen en mogelijke problemen te voorspellen.
 2. Filters moeten worden gecontroleerd en onderhouden om de vloeistof schoon te houden.
 3. Beveel aan om de vloeistof te filteren terwijl deze aan het systeem wordt toegevoegd.

Aanbevelingen voor vloeistofverversing:

 1. Tap het systeem af terwijl de vloeistof nog heet is om verontreinigingen in suspensie te houden.
 2. Verwijder vloeistof uit leidingen, cilinders en actuators die mogelijk niet goed leeglopen.
 3. Hevel, pomp of dweil eventuele olie die in het reservoir achterblijft.
 4. Veeg het reservoir schoon, verwijder verontreinigingen, roest of losse verf.
 5. Vervang of reinig filterelementen, zeven en filterbehuizingen.
 6. Vul het systeem bij met nieuwe vloeistof, zorg ervoor dat u hoge punten ontlucht.
 7. Start het systeem opnieuw op en controleer of het correct werkt.

Voorzichtigheid:

Onthoud dat dit onder druk staande systemen zijn, u moet het systeem uitschakelen en alle druk aflaten voordat u het systeem opent of reparaties uitvoert.

Bron: SWEPCO®

Verzorging en onderhoud van hydraulische systemen:

Als u wilt dat uw systemen worden onderhouden, schoongemaakt, onderhouden, neem dan contact met ons op voor hulp met betrekking tot verzorging en onderhoud van uw hydraulische systemen. Ook voor een onafhankelijk olie analyse programma van uw huidige olie, wij kunnen dit voor u verzorgen.

Deel deze post