Op eenvoudige wijze uitstoot verminderen

Op eenvoudige wijze uitstoot verminderen

Op dit moment valt iedereen over elkaar heen om de uitstoot van fabrieken, schepen, maar met name auto’s drastisch te verminderen. Over het algemeen worden alleen maar symbolische maatregelen voorgesteld, zoals het verlagen van de maximum snelheid. Typische politiek getinte maatregelen die slechts als een druppel op de gloeiende plaat  werken en een marginaal effect teweeg brengen.

Elektrische auto’s zijn leuk voor dit moment, maar als we naar de gehele levenscyclus kijken zijn deze aanzienlijk meer vervuilend dan de moderne Dieselmotoren. Wat te denken van het winnen van de noodzakelijke Lithium voor de batterijen en als deze niet meer goed zijn op termijn, welke belasting is het verwerken hiervan?

Met Southwestern Petroleum Corporation® werken wij al jaren aan producten die wel van grote invloed zijn en niet van tijdelijke aard zijn. Dit door naar de totale onderhoudskosten en tevens ook het energieverbruik te kijken en de hieraan gekoppelde uitstoot. Wij zijn constant bezig om de totale onderhoudskosten aanzienlijk te verlagen door te zorgen voor een optimale smering. Dit resulteert in minder wrijving, minder vaak noodzaak om onderdelen te vervangen, minder verbruik van smeervetten en aanzienlijk langere levensduur van de olie. Dit alles resulteert in afname van het elektriciteitsverbruik met maar liefst 3 tot 12% of meer, minder brandstofverbruik met 4-10% of meer. Al met al resulteert dit in veel minder uitstoot en zowel voor particulieren als bedrijven veel lagere energie- en brandstofkosten.

De inspanningen van Southwestern Petroleum Corporation® zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben geresulteerd dat het onafhankelijke  toonaangevende instituut Energy Star® de effecten van de smeermiddelen heeft erkend en als enige producent ter wereld zich Energy Star® Partner mag noemen. Ook in Europa ervaren steeds meer bedrijven de voordelen van deze producten, resulterend in een enorme toename van de vraag naar smeermiddelen van SWEPCO®.

Southwestern Petroleum Corporation® … Uw Energy Star® Partner

Southwestern Petroleum is trots om aan te kondigen dat wij de eerste en enige fabrikant van industriële smeermiddelen zijn die als een Energy Star® Partner te worden erkend door het Amerikaanse Department of Energy (DOE) en U.S. Environmental Protection Agency (EPA).

Deze prestatie is het resultaat van een gedetailleerd overzicht van SWEPCO Case Studies en Energy Savings Program Audits, het documenteren van het vermogen van SWEPCO Energie besparende smeermiddelen om onze klanten te helpen de energie-efficiëntie te verbeteren in de dagelijkse praktijk. Deze documentatie was essentieel voor onze aanvaarding als een Energy Star® Partner … wat uiteindelijk betekent dat u er zeker van kunt zijn wanneer u kiest voor SWEPCO dat u een partner heeft gekozen die beschikt over de ervaring, producten, technologie en toewijding om u te helpen om …

 • het bereiken van uw energie-efficiëntie en het instandhoudingsdoelen 
 • het verdienen van Energy Star® erkenning voor uw eigen bedrijf 
 • vermindert uw elektriciteitsverbruik met maar liefst 3 tot 12% of meer 
 • vermindert uw dieselkosten met 4-10% of meer en minder uitstoot 
 • vermindert uw olieverbruik met gemiddeld 50-66% 
 • vermindert afvalolie 
 • vermindert wrijving, slijtage en verlaagt bedrijfstemperaturen van uw apparatuur 

Energy Star® producten omvatten een breed scala van producten. Meer informatie is te vinden op www.energystar.gov. en op http://swepcolube.com/energy-star-partner.

Energy Star Partner

Brochure: pdf bestand

Voor een praktijkvoorbeeld van energiebesparing volgt u deze link. Meer voorbeelden kunnen wij u per e-mail sturen. Laat ons weten om wat voor toepassing het gaat en welke olie u nu gebruikt voor een vergelijkbare case study. Wij hebben legio voorbeelden m.b.t. onder andere:

 • Compressorolie;
 • Hydrauliekolie;
 • Smeervetten;
 • Tandwielkastolie.

Stuur ons een bericht en wij informeren u nader in detail.

Deel deze post