Natte remsystemen

Natte remsystemen

Natte remsystemen

Bouwmachines, landbouwmachines, heftrucks, zware vrachtwagens en mijnbouwmachines maken al jaren gebruik van natte remsystemen. Natte remmen zijn een systeem waarbij de remoppervlakken worden bediend, gesmeerd en gekoeld met olie. De voordelen van dit systeem zijn dat de remmen niet worden blootgesteld aan vuil, water of andere verontreinigingen, ze worden gekoeld tijdens het remmen om kromtrekken te voorkomen en worden gesmeerd om slijtage te verminderen. Indien goed onderhouden en niet beschadigd, kunnen ze de levensduur van de installatie verlengen zonder ooit te worden vervangen.

Er worden twee soorten systemen gebruikt:

  1. een gemeenschappelijk carter dat wordt gedeeld met transmissies en hydraulica wordt vaak gebruikt in tractoren, en
  2. een gesloten systeem dat zijn eigen hydraulische vloeistof gebruikt, is gebruikelijk op grote vrachtwagens die in de mijnbouw worden gebruikt.

De basis is hetzelfde voor beide systemen, er zijn verschillende schijven gemonteerd in het differentieel en afstandhouders bevestigd aan de assen. Gewoonlijk houdt hydraulische druk een veerbelaste pad open zodat de schijven en afstandhouders vrij kunnen draaien, wanneer het rempedaal wordt bediend, wordt de hydraulische druk vrijgegeven en drukt de pad de schijven en afstandhouders samen en stopt de rotatie. Dit werkt ook als parkeerrem wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. Er zijn alternatieve ontwerpen waarbij hydraulische druk op de pad de schijven en afstandhouders tegen elkaar drukt.

Natte remsystemen Natte remsystemen

Deze systemen zijn superieur aan de schijf en pads op persoonlijke voertuigen omdat ze niet zoveel warmte genereren, er meerdere oppervlakken contact maken en ze niet worden blootgesteld aan verontreinigingen.

SWEPCO 709 Universal Tractor Transmission/Hydraulic Oil and SWEPCO 714 Heavy Duty TO-4/C4 Transmission Fluid hebben beiden de noodzakelijke toevoegingen om het geratel van de rem en de wrijvingseigenschappen te verminderen, zodat de schijven en het afstandsstuk het voertuig kunnen stoppen zonder te slippen. SWEPCO 709 en 714 zijn compatibel met de composietmaterialen die worden gebruikt in de remschijven en afstandhouders. De liften op sommige bouwmachines gebruiken hetzelfde type systeem om een ​​lading op een bepaald niveau te stoppen of vast te houden.

SWEPCO 709 en 714 scheiden snel water af voor gemakkelijke verwijdering. Water in de vloeistof kan schade en corrosie aan de componenten veroorzaken.

“To keep it running…!”

Bron: SWEPCO®

Deel deze post