SWEPCO Building Products

Masonry-Coating
SWEPCO-Heavy-Duty-Asphalt-Paving-Sealer

SWEPCO Building Products

Vanaf nu bieden we u niet alleen de hoogste kwaliteit smeermiddelen ter wereld, maar ook SWEPCO Building Products.

Bescherming van commercieel, industrieel en institutioneel onroerend goed sinds 1933 …

Southwestern Petroleum Corporation is een wereldleider in hoogwaardige waterdicht makende systemen en beschermende coatings. Sinds 1933 helpen SWEPCO Building Products onze klanten met betrouwbare, langdurige, kosteneffectieve waterdichtingsoplossingen voor daken, vloeren, muren, bestrating en andere oppervlakken. Wij kunnen u ook helpen!

Mens tegen de natuur. Het is de tijdloze strijd. De mens bouwt structuren en de natuur vernietigt ze.

Daken, muren, vloeren, bestrating en metalen constructies worden continu onder vuur genomen. Van vochtige tropen en dorre woestijnen … tot subarctische en corrosieve kust- of industriële omgevingen. Alleen de sterkste overleven. Maar niet zonder een bewuste implementatie van effectieve onderhoudsstrategieën.

In 1933 begon Southwestern Petroleum Corporation met het ontwikkelen en op de markt brengen van een breed assortiment beschermende coatings, gevoed door de wens om de industrie, handel en overheid nieuwe manieren te bieden om hun eigendommen te beschermen.

In alle jaren daarna is deze focus nooit veranderd. Tegenwoordig worden de merkproducten en -systemen van SWEPCO vervaardigd in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Een unieke vermenging van oude wereldtradities met nieuwe leeftijdstechnologieën heeft een complete lijn beschermende coatings en onderhoudsproducten opgeleverd voor een breed scala aan industriële en commerciële oppervlakken … beton, asfaltverharding, metselwerk, metaal en alle soorten dakbedekkingen. SWEPCO Building Products beschermen miljoenen vierkante meters aan industriële, commerciële, institutionele en overheidsgebouwen in meer dan 90 landen over de hele wereld.

SWEPCO-UltraGuard-Multi-Purpose-Coating

Bewezen kwaliteit

Kwaliteit gebeurt niet alleen

Het vergt een gecoördineerde inspanning en een sterke toewijding op elk niveau van een organisatie om consistent hoogwaardige producten en systemen te produceren.

Southwestern Petroleum heeft die toezegging gedaan en zal dat blijven doen … in Onderzoek en Ontwikkeling … in Productie … in Kwaliteitsborging … in Engineering … in Verkoop … en in Technische Ondersteuning. Elke stap vindt plaats onder toeziend oog van de technici van het Total Quality System van SWEPCO … van formuleontwikkeling … tot selectie en testen van grondstoffen … tot productie en verpakking … tot ondersteuning na de verkoop.

Om ervoor te zorgen dat kwaliteit niet alleen een reclamekreet is, hebben we ervoor gekozen om ons kwaliteitssysteem te laten certificeren en periodiek opnieuw te certificeren door het prestigieuze Bureau Veritas Quality International om te voldoen aan de strikte vereisten van ISO9001-kwaliteitssysteemnormen. Deze maatregelen verzekeren dat het Total Quality System van SWEPCO echt is en op permanente basis en effectief is. En dat helpt op zijn beurt de productie van ’s werelds beste onderhoudsproducten verzekeren … producten die zijn onderworpen aan strenge prestatietests.

Maar in de uiteindelijke analyse is de enige test die ertoe doet de prestaties in de echte wereld. Het is daar dat Producten en Systemen hun uitstekende reputatie hebben gevestigd … zich bewijzen in de zwaarste omgevingen ter wereld.

Alleen de beste grondstoffen kunnen de beste dakproducten maken. Technologisch geavanceerde producten gaan gewoon langer mee. Dat komt omdat eigenschappen zoals oxidatieweerstand, flexibiliteit, hechtbaarheid, treksterkte, rek en thermische stabiliteit uiteindelijk bepalen hoe lang elk waterdicht makend product de constante aanval van de natuur zal weerstaan. Het kiezen van de beste ingrediënten is de eerste en belangrijkste stap in de vervaardiging van een duurzaam product van hoge kwaliteit. Daarom besteedt Southwestern zoveel tijd en energie aan sourcing, testen en formuleren met ’s werelds beste grondstoffen.

SWEPCO-Heavy-Duty-Asphalt-Paving-Sealer

“Heart of Texas” asfalt

Verbeterde prestaties bij de meeste SWEPCO-waterdichtingsproducten beginnen met een premium kwaliteit waterdoorlatend asfalt. Per definitie is “Heart of Texas” Asfalt asfalt dat aan een buitengewoon specifieke reeks fysieke kenmerken voldoet. Om aan deze specificaties te voldoen, wordt ruwe aardolie ruwe olie vacuüm gedestilleerd om gassen, brandstoffen, smeeroliefracties en verschillende verontreinigingen te verwijderen. Het wordt dan “luchtgeblazen” om een ​​nauwkeurig verwekingspunt vast te stellen. Deze stap is van cruciaal belang omdat hardere asfalten sneller verouderen en gemakkelijker barsten bij koud weer. Omgekeerd zal een te zacht asfalt vloeien of doorbuigen bij warm weer. “Heart of Texas” optimale verwekingspunt van asfalt resulteert in een asfalt dat veel van de waterdicht makende oliën behoudt, wat flexibiliteit en een langere levensduur van de weersomstandigheden garandeert.

Microvezels met hoge sterkte

SWEPCO-producten kunnen beginnen met een zachter, duurzamer asfalt omdat verschillende gespecialiseerde ingrediënten worden toegevoegd om het “Hearth of Texas”-asfalt te beschermen tegen stromend water bij warm weer. Deze soorten ingrediënten worden stabilisatoren genoemd en er zijn veel soorten beschikbaar. Maar niet alle stabilisatoren zijn gelijk. Sommige, zoals asbest, brengen gezondheidsproblemen met zich mee. Anderen, zoals kunststoffen, zijn moeilijk gelijkmatig te dispergeren in het asfalt. Nog anderen, zoals glas, hebben geen absorptievermogen, dus ze worden eigenlijk geen onderdeel van de coating. Southwestern’s speciale High Stength Micro Fibres worden behandeld met oppervlakte-actieve chemicaliën die zorgen voor een superieure absorptie en gelijkmatige verspreiding door het asfalt. Deze gelijkmatige verdeling van vezels geeft niet alleen de thermische stabiliteit van het asfalt, maar blokkeert schadelijke convectiestromen die de oxidatie van waterdicht makende asfalten versnellen.

SWEPCO-Heavy-Duty-Roof-Coating

Dia-Seal & fijngemalen blauwzwarte leisteen

Naast High Strength Micro Fibres maakt Southwestern gebruik van twee andere zeer effectieve stabilisatoren, Dia-Seal en fijngemalen blauwzwarte leisteen. Dia-Seal is eigenlijk de fijngemalen verstarde overblijfselen van eencellige zeeplanten. Blauwzwarte leisteen is een extreem fijn leisteenpoeder. Beide zijn hard, ondoorzichtig en zeer goed bestand tegen chemische reacties.

Ze verbeteren ook weersbestendigheid, taaiheid en weerstand op lange termijn tegen industriële verontreinigende stoffen. Blauw-zwarte leisteen voegt ook een onovertroffen weerstand toe aan de verslechterende effecten van zure regen. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat deze stabilisatoren, hoge sterkte microvezels, Dia-Seal en fijngemalen blauw-zwarte leisteen zijn superieur aan kalksteen, talk, trapsteen en marmer, die allemaal in andere producten worden aangetroffen vanwege hun lagere kosten en wijdverspreide beschikbaarheid.

Zonamine

De prestaties worden ook verbeterd door het gebruik van speciale chemische additieven. Een dergelijk additief is Zonamine, een eigen chemisch ingrediënt dat de hechtbaarheid van SWEPCO dakproducten aanzienlijk verbetert. Zonamine helpt de oppervlaktespanning af te breken en bevordert een volledige “bevochtiging” van oppervlakken. Het resultaat is een sterk verbeterde penetratie, sterkere hechting en betere prestaties op de lange termijn van SWEPCO Producten.

ZHD-7

Een ander essentieel chemisch additief dat wordt gebruikt in SWEPCO Roofing Products is ZHD-7, een krachtige oxidatieremmer. Oxidatie is de grootste vijand van asfaltproducten. Zodra een dakbedekking is geïnstalleerd, begint de zon het asfalt aan te vallen. Bij blootstelling aan ultraviolette straling reageren vrije zuurstofmoleculen in het asfalt met de koolwaterstoffen die het asfalt vormen. Dit proces verhardt of oxideert uiteindelijk het asfalt en maakt het droog en hard. ZHD-7 bestrijdt dit natuurlijke verouderingsproces door de vrije zuurstofmoleculen te gebruiken voordat ze kunnen reageren met de cruciale koolwaterstofmoleculen. Dit opmerkelijke ingrediënt is een belangrijke reden waarom SWEPCO dakbedekkingsproducten zacht, veerkrachtig en waterdicht blijven nadat andere producten hard, broos en inflexibel zijn geworden.

SWEPCO-Anti-Rust-Coating

Alleen de beste

Een kwaliteitsproduct kan alleen worden gemaakt met hoogwaardige ingrediënten. Honderden andere ingrediënten, elk met hun eigen functie, zijn nodig om de gehele lijn dakproducten van topkwaliteit van het zuidwesten te produceren. In elk geval wordt alleen het beste ingrediënt geselecteerd. Hoogwaardige ingrediënten kosten steevast meer dan de gangbare ingrediënten die worden gebruikt in concurrerende materialen. Maar ze betalen zichzelf altijd terug in termen van een langere levensduur en betere prestaties.

SWEPCO Building Products is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om commerciële, industriële en institutionele eigendommen te beschermen.

SWEPCO-Zonex-K-Industrial-Cleaner-zonex-k

Deel deze post