L.E.T.S.

L.E.T.S.

L.E.T.S.

L.E.T.S.

Acroniemen zijn overal en maken deel uit van het dagelijks leven. L.E.T.S. is een bijzonder belangrijk acroniem in de wereld van smering, omdat het de kritieke informatie beschrijft die nodig is om een ​​productaanbeveling voor die toepassing te maken.

LOAD (BELASTING);

Wat zijn de belastingsvereisten? Is de belasting constant of is er sprake van schokbelasting? Is de lading licht of zwaar? Deze informatie is essentieel voor de langetermijnprestaties van het aanbevolen product.

ENVIRONMENT (MILIEU);

Bevindt de apparatuur zich in een schone, stofvrije omgeving of buiten? Wordt de toepassing blootgesteld aan het weer en de elementen van de natuur? Werkt het in water, chemicaliën, vuil, rots of andere vervelende omgevingen? Het verkeerde smeermiddel beschermt mogelijk niet tegen deze omgevingen.

TEMPERATURE (TEMPERATUUR);

Niet alleen de omgevingstemperatuur is belangrijk, maar ook de normale bedrijfstemperatuur. De apparatuur bevindt zich mogelijk binnen een constante 70F (22C), maar de bedrijfstemperatuur kan 200F (93C) zijn. De temperatuur waaraan het smeermiddel wordt blootgesteld, is van cruciaal belang voor de levensduur van het smeermiddel. Vergeet niet dat voor elke 18F (10C) boven 150F (65C) de levensduur van het smeermiddel in tweeën wordt gedeeld.

SPEED (SNELHEID);

Het verkeerde smeermiddel in deze situatie zal mislukken. Lage snelheden en zware belastingen hebben hogere viscositeiten nodig om de beschermende smeermiddelfilm te behouden. Een olie met hoge viscositeit op hoge snelheid zal weggeslingerd worden. Hogesnelheidsapparatuur heeft smeermiddelen met lage viscositeit nodig en heeft over het algemeen te maken met lichte belasting.

Vaak wordt ons de vraag gesteld “Wat is het beste advies voor Product XYZ?”. Er kunnen verschillende opties zijn, maar de beste moet worden bepaald door “L.E.T.S.”. Vergeet niet dat het feit dat een relatie een product gebruikt niet betekent dat dit ook werkt of het beste product is voor die toepassing. Door “L.E.T.S.” -informatie te verstrekken, kunnen we u een aanbeveling geven die het beste is voor die toepassing.

Neem contact met ons op voor meer informatie en laat ons u adviseren over wat het beste is voor uw apparatuur!

Bron: SWEPCO

Deel deze post